Fotoalbum

NGG Grammofoondag 2018 in Leerdam, door Max Ramali
 

Leerdam 7 juli 2018, verslag 13e editie NGG Grammofoondag.

De 13e editie van onze jaarlijkse Grammofoondag was mede door het fantastische weer een groot succes. 

Het was een komen en gaan van mensen. Alle tafels waren verhuurd en het was daar een drukte van belang.
Dit jaar was er door de Jukebox Gallery extra reclame gemaakt via de regionale media. Zelfs tot RTV Rijnmond aan toe!

Al voor de openingstijd stonden de eerste mensen met te repareren grammofoons en radio’s in de rij voor de tafels. Het NGG/NVHR reparatieteam bestaande uit Vok, Piet, Peter en Ed hebben die dag ruim 20 apparaten gerepareerd.

Voor onderdelen als naalden, snaren, aandrijfwielen etc. kon men terecht bij de ruim voorziene stand van Pickupnaalden-shop.

Dick zorgde voor een goede triage van de aangeboden spullen. 
Voor de 78t machines waren Jan Derogée en, voor de eerste keer, Wannes Dirven aanwezig namens de Weergever. Wannes neemt de reparaties over van Jan welke met “pensioen” gaat. Hij is enkele jaren bij Jan in opleiding geweest.De interessante lezing van John over het uitvoeren van eenvoudige reparaties aan grammofoons werd goed bezocht. Nog vele vragen werden na afloop in "Petit Comité" gesteld en door John verder uitgelegd.Hennie zorgde weer voor uitstekende swingmuziek via zijn ongekende collectie 45’s.

Zoals altijd vonden de uitstekende koffie en de befaamde broodjes bal weer gretig aftrek.

Wat iedere keer weer opvalt is het grote aantal vaste bezoekers. Echt een ons-kent-ons gevoel.Dank weer aan de crew van de Jukebox Gallery voor de vlekkeloze verzorging en organisatie!Max Ramali
Voorzitter NGG en fotografie