Fotoalbum

NGG Grammofoondag 2017 in Leerdam, door Max Ramali
 

Verslag 12e editie NGG Grammofoondag.

Op 1 juli werd de 12e Grammofoondag dit jaar voor het eerst uitgebreid met een NVHR Radio Reparatiedag. Vok, Ed en Piet waren de reparateurs. Voor hen was het de eerste keer op deze locatie. Dick Zijlmans zorgde weer voor de coördinatie van de inbreng. Ze waren zeer tevreden over de geboden reparatiefaciliteiten.


Ed en Vok

Behalve enkele radio’s kregen ze ook veel grammofoons op de tafel. Peter was hier erg blij mee, aangezien het hem wat meer lucht én tijd gaf om af en toe eens pauze te nemen!
Met meer berichtgeving zal het aantal aangeboden radio’s volgend jaar waarschijnlijk groter zijn. Dit jaar moet gezien worden als een soort pilot.

Helaas was het op deze dag vrij bewolkt, winderig en licht regenachtig. Ondanks dat was er toch nog veel volk op de been en heerste er weer een gezellige, veelal, onder-ons sfeer.

Bijna twintig apparaten werden weer gerepareerd of van advies voorzien. Bij Jan en Jacqueline van der Klundert kon men nieuwe naalden, snaren etc kopen. Vaak ging men weer met een 100% spelende grammofoon weg.

Jan Derogée van de Weergever moest helaas door omstandigheden verstek laten gaan.


Henny goes back to the fifties

Hennie had zijn “draai" weer gevonden met zijn geweldige collectie R&R, Blues en Country 45’s. 


Demo over vervorming in versterkers

John moest zijn boeiende lezing en demo over audiovervorming wegens grote belangstelling 2x houden. Prima werk John.

Dank weer aan alle standhouders, bezoekers en crew van de Jukebox Gallery voor deze fantastische dag welke volgend jaar zeker weer een vervolg krijgt.
Ook zal de NVHR weer aanwezig zijn.

Zoals altijd waren de broodjes bal geweldig en haast niet aan te slepen.
Goede Food & Beverage zijn op zo’n dag onontbeerlijk.


Max Ramali
Voorzitter NGG en fotografie