In Memoriam Ton Damstra (1943 – 2008)

Op zaterdag 30 augustus 2008 is, na een kortstondige ziekte, Ton Damstra op 65-jarige leeftijd  overleden. Ton was medeoprichter van het Nederlands Grammofoon Genootschap.

In zijn jonge jaren was hij al bezig met muziek, als verkoper van radio’s, platenspelers en grammofoonmuziek.

Die passie heeft hij zijn hele leven gehouden. Hij was een fervent verzamelaar van oude radiotoestellen en platenspelers. Hij beschikte over een brede kennis over deze apparaten, ook over de gebruikte techniek. Verder was hij kenner van populaire muziek uit vervlogen tijden.

Samen met Hennie Overdijk, ook lid van het genootschap, draaide Ton regelmatig platen op oude grammofoons in bejaardenhuizen. Dit deed uiteraard de nodige herinneringen opleven bij de bewoners van die tehuizen.

Ton heeft zich altijd ingezet voor het genootschap. Enthousiast meewerkend aan alle activiteiten, meer dan vaak met goede suggesties om zaken beter en interessanter te laten verlopen. Dit alles altijd doorspekt met de nodige droge humor.

Wij zullen Ton altijd blijven herinneren als een fijn mens en zeer gewaardeerd lid van ons genootschap. Wij zullen hem missen.

Wij wensen Erika en de kinderen heel veel sterkte toe voor de komende periode.

Geert Koolen, 31 augustus 2008


Heel bijzonder, heel gewoon, gewoon een heel bijzondere man
Ton Damstra, 6 maart 1943-30 augustus 2008