General Electric Wildcat

Deze General Electric Wildcat wisselaar is uit de jaren '60 en is geschikt voor stereo weergave.
De grammofoon heeft 4 snelheden en werd geleverd in een inklapbaar plastic koffertje. Leverbaar waren de volgende kleuren: Harvest Gold, Avacado Green, Black en Turquoise.

Als wisselaar gebruikt kunnen maximaal 10 platen worden gestapeld.

In 1892 ontstaat General Electric uit een samenvoeging van de Edison General Electric Company en de Thomson-Houston Company. De aanleiding is een aantal patent verwikkelingen tussen de twee firma's. Het nieuwe bedrijf wordt marktleider in alles wat elektrisch is.
Tijdens de eerste wereldoorlog worden in de USA de belangrijkste patenten op het gebied van de radio samengevoegd om de oorlogsinspanning te faciliteren. De productie heeft nu een militair doel. General Electric, United Fruit, AT&T and Westinghouse Electric leggen in 1919 de basis voor RCA. Eigenaar van RCA wordt AT&T en GE, directeur is David Sarnoff. United Fruit en Westinghouse participeren. In 1925 besluiten General Electric, Westinghouse en RCA om hun ontwikkelinspanningen verder te bundelen, de RCA fabrieksvestiging in Camden USA wordt gebruikt als locatie. Later dwingt de Amerikaanse overheid RCA via antitrust wetten om weer meer onafhankelijk te gaan opereren. In 1926 neemt RCA een aantal radio stations over, en richt NBC op.
In 1928 ontwikkelt Ernst W. Alexanderson voor GE  een 48-lijns televisie systeem. In 1929 neemt RCA de Victor Talking Machine Company over en verwerft daarmee het beroemde Nipper logo. Buiten de Verenigde Staten krijgt HMV dit recht. Tot 1930 worden de GE radio's verkocht onder het RCA label, daarna zijn ze vaak voorzien van het GE logo.

SPECIFICATIES EN GEGEVENS

Merknaam

General Electric

Land van herkomst Verenigde Staten
Eigennaam Wildcat
Type  
Serienummer  
Bouwjaar ca. 1966
Toepassing grammofoon
Draaisnelheid 16, 33, 45 en 78 t/min
Plaatdiameter max. 31 cm
Arm plastic
Element stereo
Aantal transistors  
Type transistors  
Voedingsspanning  
Luidspreker 2x ovaal
Chassis
GE 4-speed wisseldek
wisselt maximaal 10 platen
Behuizing plastic koffertje met handvat
Afmetingen bxhxd xx cm
Gewicht  kg
Verkoopprijs  
Geschatte waarde 50
Productieperiode  
Seriegrootte onbekend
Bijzonderheden